Pain is temporary, failure lasts forever

Lean, agile living for the running mother of Peter

2008-11-16

Lectures by Jim Collins in MP3 format


Getting the links to my previous post I found this little treasure at Jim Collins site: lectures by Collins on different subjects. So fill up your MP3-player!

http://www.jimcollins.com/hall/index.html

4 Comments:

Blogger Dagbok i New York said...

Jag gillar Jim Collins, han är en duktig underhållare. Dock så märks det så tydligt i dessa klipp (lyssnade igenom för några månader sedan) att det egentligen inte finns någon substans. Han är en underhållare vare sig mer eller mindre.

November 24, 2008 at 10:34 AM  
Blogger Anna Forss said...

håller inte med: läser man böckerna först och bara håller ångan uppe med lite klipp är det schysst. Visst är det underhållande men det är också otroligt svårt. Jag har jobbat för en chef som sa att han verkligen körde med from good to great men han förstod inte att det inte innebar att man läste boken och sen klappade sig för bröstet och tyckte man var duktig. Utan det handlar om att jobba stenhårt hela tiden. Något man också kan se med de exempel som används i böckerna: när de inte orkar hålla det uppe rasar det fort.

November 24, 2008 at 10:38 AM  
Blogger Dagbok i New York said...

Ok, fine, men som du säkert förstår så har jag blivit liiiite yrkesskadad när det gäller positivitetskonsulter som föreläser!

När man jobbar med de här grejerna så blir det bara underhållning till slut.

November 24, 2008 at 11:56 AM  
Blogger Anna Forss said...

Det håller jag absolut med om! Och det är ju lite min erfarenhet också: folk blir till sig och så motiverade där och då men sen händer inget. Och att en dragning så där utan ett sammanhang blir ju bara en klyscha och försäljning. För collins har ju inte lagt ut de där grejerna för att han är snäll: han vill ju sälja och få betalt. och det får han ju genom er och genom att folk köper böckerna.

November 24, 2008 at 12:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home